Back to Top

Markten

  • Machinebouwers (verpakkingsindustrie, transport, metaalbewerking)
  • Staalproducent
  • Papierproducenten
  • Food (drank, brood, cereal bars, chocola,
  • Industrie (producenten onderdelen zoals veren)
  • Verhuurbedrijf diverse machines
  • Magazijnen/groothandels/distributiecentra

Service & onderhoud

Onderhouden en optimaliseren van machines en productielijnen 24/7.Pneunet wordt vaak geraadpleegd voor het oplossen van een technisch probleem. Dit kan een vraag zijn over een onderdeel dat vervangen moet worden, maar ook over het verhelpen van een storing.

Wij verzorgen de storingsdienst bij een bedrijf dat de distributie van medicijnen voor apotheken verzorgt.

CNC verspaning

Ontwerpen, frezen, draaien en nabewerken van custom made onderdelen.
Dit is een afdeling op zich waar onze klanten geregeld gebruik van maken.
Ook fabriceren wij hier onze eigen onderdelen en zijn wij niet afhankelijk van lange wachttijden door uitbesteding.

R&D projecten kunnen wij hierdoor goed voor u uitvoeren.
Wouter is de specialist die uw product snel en perfect kan produceren.

Pneunet heeft een CNC draaibank en een CNC freesbank.
Daarnaast beschikken we ook over een conventionele frees- en draaibank.

Onze voorraad metalen is op dit moment al bescheiden groot omdat we het een sport vinden om snel te kunnen leveren.
Wij hebben diverse kunststoffen, RVS en staalsoorten op voorraad.

Enkel stuks en kleine series fabriceren wij graag voor u.

Wilt u hier meer informatie over neemt u dan contact met ons op.

Machinebouw

Van oudsher zijn wij machinebouwers. Vanuit de jarenlange ervaring en door de techniek en de markt steeds te volgen, kunnen we zowel de uitvoering als het gehele proces van het bouwen van een custom made machine verzorgen.

Met onze elektrotechnische, mechanische en pneumatische kennis ondersteunen we machinebouwers.

Wij bespreken met de klant wat de behoefte is, inventariseren, visualiseren en realiseren de machine conform de wensen en het budget van de klant.

Wij kijken breder, de machines zijn onderdeel van een geheel. Hierdoor kunnen wij helpen productieprocessen te verbeteren, bijvoorbeeld om de veiligheid voor medewerkers te vergroten, of storingsvrij te functioneren. Ook ontwerpen we nieuwe processen voor productiebedrijven.

Ontwerp en montage van machinebouw op maat en op locatie.

3D engineering

Pneunet werkt uw ideeën uit in 3D-ontwerp, prototyping en sterkteberekening op maat.

ISO audit

Houd uw klanten tevreden met onze klantgerichte kwaliteitsmanagement audits. Voor de foodsector hebben we een product ontwikkeld dat de kwaliteit meet van de perslucht volgens de ISO-norm.

SMC official partner

SMC is de wereldwijd toonaangevende expert in pneumatische componenten en systemen voor de automatisering van productieprocessen. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 variaties omvat het portfolio van SMC meerdere industriële automatiseringsoplossingen die alle automatiseringsindustrieën bestrijken. SMC Corporation telt nu meer dan 19.000 werknemers, 400 verkoopkantoren in 83 landen en 36 eigen fabrieken. De internationale verkoopgroep omvat 8.300 verkoopingenieurs. Dit garandeert dat SMC altijd dicht bij zijn klanten staat. Bovendien zijn de 1.500 R&D ingenieurs van SMC, gevestigd in Japan, China, de VS en Europa, toegewijd aan productontwikkeling en oplossingen op maat.

Pneunet is een officiële systemintegrator voor SMC Nederland en wij zijn trots op onze samenwerking. Wij geloven dat pneumatiek past in een duurzamere en schonere wereld omdat wij samen energie efficiënt denken. Als systemintegrator van SMC Nederland is het ons doel om energie efficiënte oplossingen te specificeren, assembleren en te implementeren. Ons partnerschap zal waarde toevoegen aan uw bedrijf.


Monitoring datalogging

Efficiëntie op afstand door klant of door Pneunet laten monitoren en beheren.

Pneunet heeft een product ontwikkeld voor het meten van perslucht, de mobiele persluchtmultimeter. Persluchtinstallaties kunnen lekkages hebben, en ook bij inefficiënte routes wordt energie verloren. Wij hebben een product ontwikkeld dat kan dataloggen en meteen inzicht geeft in het verbruik (en de kosten) van de perslucht.

Daarnaast hebben we het D©ashboard ontwikkeld: een uitgebreid datalog systeem waarmee op afstand via 3G of bedraad meetdata geanalyseerd kunnen worden en live weergegeven in een D©ashboard. Met onze uitgebreide ervaring in de pneumatiek, machinebouw, productiemachines en processen hebben we inzicht en kunnen we efficiënt zorgen voor snelle besparingen.

Een grote staalproducent heeft op deze manier op een sectie ruim €100.000 in een jaar bespaard.
Pneumatic projects

Pneumatische projecten op maat gemaakt en op locatie geassembleerd.
Voor de offshore hebben we in samenwerking met de klant een watersnijrobot ontwikkeld, die volledig pneumatisch is, evenals de bijbehorende afstandsbediening.